0118 566116

Pittige plus klas

In de Pittige Primas klas (PPK) ontmoeten kinderen uit verschillende groepen elkaar. Bij ons op school zijn er twee groepen. Een groep met leerlingen uit groep (eventueel 4) 5 en 6 en een groep met leerlingen uit groep 7 en 8. Van de kinderen is bekend dat zij behoefte hebben aan meet uitdagende en verrijkende activiteiten. In de PPK krijgen de kinderen de mogelijkheid om samen te werken met sparringpartners. Samenwerken is zeer verrijkend.

Het aanbod binnen de PPK is als volgt opgebouwd:

– Spel: De kinderen gaan iedere week aan de slag met een nieuw spel en zoeken zelf de spelregels uit. Het spelen van de spellen draagt bij aan verschillende denk- en gedragsvaardigheden, de zogenoemde executieve functies. Executieve functies zijn de functies in je brein die ervoor zorgen dat je rationele beslissingen neemt, impulsen beheerst en je kunt focussen op wat belangrijk is.

– Denkwerk: Tijdens denkwerk gaan de kinderen samen in gesprek over filosofische vragen en onderwerpen.

– Project: De kinderen werken met projecten uit de Pittige Plus Torens. De Pittige Peperprojecten waarmee de leerlingen aan de slag gaan zijn speciaal ontwikkeld voor meer- en hoogbegaafde leerlingen. Hiermee leren de kinderen hoe ze hun eigen ideeën kunnen omzetten in een tastbaar en te presenteren eindresultaat. De kinderen leren grondig onderzoeken en ze structureren en plannen hun eigen activiteiten. Vervolgens leren ze goed vormgeven en leren zij het presenteren van eigen ideeën en werkstukken aan anderen (je groepje, de klas of de ouders).

Primas heeft op vier locaties Pittige Primas klassen. Dit houdt in dat diverse scholen samenwerken. Kinderen van de school uit Westkapelle nemen bij ons op school deel aan de Pittige Primas klas. Juf Marije en juf Laurina zijn onze Pittige Primas klas leerkrachten.