0118 566116

Groep 3

 

       

 

We heten u van harte welkom op de site van groep 3. Onze groep telt 19 gezellige kinderen!

Juf Diana is er op maandag en dinsdagochtend, juf Jacobine staat op woensdag, donderdag en vrijdag voor de groep.

In groep 3 leren we lezen met behulp van de methode ‘Veilig leren lezen’, samen met Zoem de Bij. Zoem leert ons nieuwe letters en door te zoemen kunnen we de letters aan elkaar ‘plakken’, zodat het woorden zijn! We werken in een werkboek en maken woorden op de letterdoos. Gelukkig is er ook veel werk voor kinderen die al goed kunnen lezen… In ons laatje hebben we steeds een boekje om lekker te kunnen lezen. Op de Skoolpads spelen we spelletjes met Zoem, zodat we nog meer oefenen met alle letters en woorden. In de klas liggen ook veel leesspelletjes op de taaltafel, zoals memory, drietal en bingo-voor-2.

Rekenen doen we met de methode ‘De wereld in getallen’. We werken hierbij in een werkboek en we gaan aan de slag met rekenmaterialen in de klas en daarbuiten. Op de Skoolpadsdoen we allerlei spelletjes en er liggen ook veel rekenspelletjes in de klas.

Schrijven doen we met de methode ‘Pennenstreken’. De letter die we bij het lezen hebben geleerd, leren we ook schrijven: meteen een echte schrijfletter! We oefenen het schrijven in ons schrijfschrift en dat gaat al heel goed.

In de klas oefenen we om te leren van, en met elkaar. We gaan dit jaar ‘Goed van Start’: we doen heel veel activiteiten en spelletjes in groepjes en met de hele klas, om elkaar goed te leren kennen. Want dan kun je goed samenwerken! We zetten bij het leren veel coöperatieve werkvormen in, zodat iedereen actief mee doet. 

Naast al dit harde werken gaan we ook regelmatig naar buiten en spelen we met (ontwikkelings-) materiaal in de klas.

Op dinsdag en vrijdag gymmen we: dinsdag met toestellen en op vrijdag vooral met klein materiaal en balspelen, zoals de voorlopers en oefenvormen van korfbal, basketbal en voetbal. 

Ook krijgen we aandacht training en filosoferen.

We hebben het dus heel druk in groep 3, en maken veel plezier!

Tot ziens in groep 3,

Juf Diana en juf Jacobine.