0118 566116

Groep 3

 

 

 

 

 

 

 

We heten u van harte welkom in groep 3. Onze groep telt 14 leerlingen.

Er zijn twee juffen: juf Diana is er op maandag en dinsdag, juf Jacobine staat op woensdag, donderdag en vrijdag voor de groep.

In groep 3 leren we lezen met behulp van de methode ‘Veilig leren lezen’, samen met Zoem de Bij. Zoem leert ons nieuwe letters en door te zoemen kunnen we de letters aan elkaar ‘plakken’, zodat het woorden zijn! We werken in een werkboek en maken woorden op de letterdoos. Gelukkig is er ook veel werk voor kinderen die al goed kunnen lezen‚Ķ In onze lade hebben we steeds een boekje om lekker te kunnen lezen. Op de skoolpads spelen we spelletjes zodat we nog meer oefenen met alle letters en woorden.

Rekenen doen we met de methode ‘De wereld in getallen’. We werken hierbij in een werkboek en we gaan aan de slag met rekenmaterialen in de klas en daarbuiten. Op de skoolpads maken we allerlei sommen.

Schrijven doen we met de methode ‘Pennenstreken’. De letter die we bij het lezen hebben geleerd, leren we ook meteen schrijven. We oefenen het schrijven in ons schrijfschrift en dat gaat al heel goed.

In de klas oefenen we om te leren van, en met elkaar. Dit doen we door veel samen te werken met coöperatieve werkvormen. Naast al dit harde werken gaan we ook regelmatig naar buiten en spelen we met ontwikkelingsmateriaal in de klas.

Op dinsdag en donderdag krijgen we gym van meester Walter (dinsdag) en juf Jacobine (donderdag). Ook krijgen we aandacht training en leren we filosoferen.

We hebben het dus heel druk in groep 3, en maken veel plezier!

Tot ziens in groep 3,

Juf Diana en juf Jacobine.