0118 566116

Fysiotherapeut

Fysiotherapie Dauwendaele Middelburg

Kinderfysiotherapie op ‘t Paalhoofd

WAT IS KINDERFYSIOTHERAPIE?

Kinderfysiotherapie is fysiotherapie voor kinderen van 0-18 jaar. De kinderfysiotherapeuten Anneke de Vos en Marlous van Ingen-de Waard uit Middelburg zijn hierin gespecialiseerd. Na de opleiding tot algemeen fysiotherapeut hebben zij een vierjarige masteropleiding gevolgd specifiek gericht op fysiotherapie bij kinderen. Wij zijn een samenwerking gestart met kinderfysiotherapie Dauwendaele uit Middelburg. Tijdens hun werkzaamheden als kinderfysiotherapeut hebben zij ervaren dat het veel voordelen biedt voor kind, ouders, school en fysiotherapeut om nauw samen te werken met scholen en leerkrachte en soms ook fysiotherapie op school aan te bieden. Zo worden bijvoorbeeld de kinderen en ouders minder zwaar belast en zijn de lijntjes met leraren korter, waardoor de communicatie soepeler verloopt.

WANNEER KAN KINDERFYSIOTHERAPIE HELPEN?

De motorische ontwikkeling bij kinderen begint meteen na de geboorte. Kinderen leren omrollen, kruipen, staan, lopen, peuter- en kleutervaardigheden. Mede door deze ontwikkeling krijgen kinderen een steeds grotere zelfstandigheid. Bij de meeste kinderen verloopt deze ontwikkeling zonder problemen. Bij sommige kinderen echter is deze ontwikkeling verstoord of verloopt de motorische ontwikkeling langzamer. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Vaak wordt door ouders zelf opgemerkt dat de ontwikkeling van hun kind langzamer of anders verloopt dan bij andere kinderen. Maar het kan ook zijn dat het wordt opgemerkt door het consultatiebureau, op school of door de huisarts. Wanneer er problemen zijn in de motorische ontwikkeling kan een kind worden doorgestuurd naar een kinderfysiotherapeut, of kunnen ouders zelf contact met ons opnemen.
Naast problemen in de motorische ontwikkeling kunnen ook schrijf motorische problemen, orthopedische klachten, houding gerelateerde klachten of pijnklachten een reden zijn om doorverwezen te worden of contact op te nemen.

Meest voorkomende klachten kinderfysiotherapie

Er zijn diverse klachten en andere indicaties waarvoor u terecht kunt bij een kinderfysiotherapeut. Hieronder vindt u een overzicht met indicaties en klachten voor kinderfysiotherapie. Dit overzicht is uiteraard niet compleet. Heeft uw kind een klacht die er niet tussen staat maar waarvoor kinderfysiotherapie wellicht wel kan helpen? Neem gerust contact met ons op.