0118 566116

Groep 3

Klik hier voor de foto’s van groep 3.

 

Welkom in groep 3!

We heten u van harte welkom bij ons in de groep, groep 3. Onze groep telt 20 leerlingen. Er zijn twee juffen; juf Petra is er elke maandag, dinsdag en donderdag. Juf Jacobine staat op woensdag en vrijdag voor de groep.

In groep 3 leren we lezen met behulp van de methode ‘Veilig leren lezen’, samen met Zoem de Bij. Zoem leert ons nieuwe letters en door te zoemen kunnen we de letters aan elkaar ‘plakken’, zodat het woorden zijn! We werken in een werkboek en maken woorden met de letters die we leren met de letterdoos. In onze lade hebben we steeds een nieuw leesboekje waarin we de letters kunnen lezen die we hebben geleerd. Op de skoolpads spelen we spelletjes zodat we nog meer oefenen met alle letters en woorden.

Rekenen doen we met de methode ‘De wereld in getallen’. We werken hierbij in een werkboek en we gaan aan de slag met rekenmaterialen in de klas en daarbuiten. Op de skoolpads maken we allerlei sommen.
Schrijven doen we met de methode ‘Pennenstreken’. De letter die we bij het lezen hebben geleerd, leren we ook gelijk schrijven. We oefenen het schrijven in ons schrijfschrift en dat gaat al heel goed.

In de klas leren we om te leren van en met elkaar. Dit doen we door veel samen te werken met coöperatieve werkvormen.
Naast al dit harde werken gaan we ook regelmatig naar buiten en spelen we met ontwikkelingsmateriaal in de klas.

Op dinsdag en donderdag krijgen we gym van meester Walter. Ook krijgen we dansles en leren we om te filosoferen.

We hebben het dus heel druk in groep 3, en maken veel plezier!

Tot ziens in groep 3,

Juf Jacobine en juf Petra